skip to Main Content

Werk combineren met mantelzorg, het is de normaalste zaak van de wereld! Toch wordt er weinig over gesproken. En daar gaan we met de ‘Werk&Mantelzorg Buzz on tour’ iets aan doen! Want alleen als we dit belangrijke, actuele thema op de werkvloer bespreekbaar maken, kunnen we werk en zorg beter op elkaar afstemmen.

Op donderdag 18 april 2019 bezoekt de Werk&Mantelzorg Buzz on Tour de gemeente Zevenaar.

Wethouder Anita van Loon onderstreept het belang van mantelzorgvriendelijke werkgevers in Zevenaar: ‘Het is belangrijk om mantelzorg op de werkvloer bespreekbaar te maken. We krijgen er steeds meer mee te maken en het overkomt ons allemaal wel een keer. Aandacht, begrip, flexibele werktijden, af en toe thuis werken. Het zijn vaak eenvoudige oplossingen die de combinatie van werk en mantelzorg voor collega’s mogelijk maken. Zorg ook op de werkvloer goed voor elkaar! Je krijgt er als werkgever gemotiveerde en loyale werknemers voor terug.

De gemeente Zevenaar heeft samen met 20 andere werkgevers in de gemeente het convenant mantelzorg ondertekend. Een officieel startmoment voor mantelzorgvriendelijk werken binnen de eigen organisaties. Wie volgen straks hun goede voorbeeld?

Komt u ook langs bij de Werk&Mantelzorg Buzz on Tour? Hoe meer mensen, hoe meer ‘buzz’ en hoe groter de kans dat heel Nederland mantelzorgvriendelijk wordt!

 

Programma gemeente Zevenaar, Raadhuisplein Zevenaar

13.30-14.00u     Ontvangst door wethouder Anita van Loon
14.00-15.00u    Tafelgesprek: Mantelzorg, ook onze zorg!
15.00-15.30u     Napraten, inspiratie opdoen en ervaringen uitwisselen!

 

 

Woensdag 10 mei zet de Werk&Mantelzorg Buzz on Tour in samenwerking met MVT Arnhem twee buzzhaltes neer in Arnhem. We starten om 09.00 uur bij Ziekenhuis Rijnstate met wethouder Anja Haga en Arnhemse ‘zorg’werkgevers met een tafelgesprek over ontwikkelingen in de zorg. Daarna rijdt de Buzz door naar het IPKW evenemententerrein om in gesprek te gaan met andere Arnhemse werkgevers over mantelzorgvriendelijke werken, de veranderende arbeidsmarkt en goed werkgeverschap.

Programma Ziekenhuis Rijnstate, Wagnerlaan 55 te Arnhem
09.00-09.30u     Ontvangst met koffie en ontbijt
09.30-10.00u     Debat ontwikkelingen in de zorg
10.00u                Anja Haga, wethouder WMO sluit aan
10.30-10.45u      Tekenen intentieverklaring mantelzorgvriendelijke werkgever en   start 0-meting
10.45u                  Napraten, inspiratie opdoen en ervaringen uitwisselen!

 

Programma IPKW-terrein, Westervoortsedijk 73 te Arnhem

12.00-12.30u  Ontvangst met broodjes
12.30-13.15u  Ronde tafelgesprek met Lianne Hendriks (economische zaken gemeente Arnhem) en verschillende Arnhemse werkgevers over het belang voor mantelzorgvriendelijk werken.
13.15u              Napraten, inspiratie opdoen en ervaringen uitwisselen!

Hoe meer mensen, hoe meer gesprekken, hoe meer Buzz en hoe groter de kans dat heel NL mantelzorgvriendelijk wordt!

Hoe meer mensen, hoe meer gesprekken, hoe meer buzz!

Terugblik Buzz In Arnhem

Terugblik Buzz in Arnhem

Woensdag 10 mei toerde de Werk&Mantelzorg Buzz door Arnhem. Bij Rijnstate Ziekenhuis gingen bestuurders, (zorg)werkgevers en werkende mantelzorgers met elkaar in…

Lees meer
Back To Top
X