Dit is waarom het landschap en klimaat van Mallorca perfect is voor wielrenners

Voor wie wel eens op Mallorca is geweest, weet natuurlijk als geen ander hoeveel wielrenners er hier rondfietsen. Dat doen ze natuurlijk niet voor niets. De reden is dat niet alleen het klimaat van Mallorca perfect is om te trainen, maar ook de hoogteverschillen op dit eiland zorgen ervoor dat zelfs de profs naar het eiland komen om daar verschillende trainingsschema’s af te werken. Mallorca is een populaire bestemming voor wielrenners om te trainen vanwege de milde klimaatomstandigheden en de prachtige natuurlijke omgeving. Mallorca kent tal van bergachtige wegen en hellingen, die ideaal zijn voor intensieve trainingen. Hierdoor kunnen wielrenners zowel hun uithoudingsvermogen, als ook hun kracht trainen door de verschillende hoogtes te beklimmen met hun fiets.

Het hele jaar door

Voor een zonvakantie ben je in de eerste paar maanden van het jaar nog niet aan het juiste adres bij Mallorca. Wil je onder ideale omstandigheden kunnen wielrennen? Dan is het een heel ander verhaal. Doordat het in principe het hele jaar door prima weer is en ook de neerslag minimaal is, lenen vooral de eerste en ook laatste paar maanden van het jaar zich bij uitstek om hier wekenlang te kunnen trainen. De meeste wielrenners zullen daarom ook tussen juli en september niet zo snel kiezen voor Mallorca als locatie om te trainen. Los van het feit dat dan het grootste deel van de wielerrondes wordt verreden, is het er simpelweg ook gewoon te warm.

Goede begaanbare wegen

Als wielrenner is het belangrijk dat je de beschikking hebt over kwalitatief goede wegen. Uiteraard mag er best een keer een stuk zijn waar het allemaal wat minder is, maar in de basis moeten de wegen goed zijn. Juist dit maakt Mallorca en het klimaat van Mallorca zo populair. Naast de goede wegen, zijn er ook verschillende hotels en andere accomodaties die vooral zijn ingericht op deze sporters. Zo zijn ze voorzien van heerlijk verwarmde zwembaden, sauna’s en tal van andere faciliteiten, waar je na een kilometers lange rit even heerlijk tot rust kunt komen. Ook zijn er voldoende restaurant, waar je gerust even een stevige pasta naar binnen kunt werken om vervolgens de bergen te trotseren.

Tot slot

Dat Mallorca bij uitstek geschikt is om heerlijk vakantie te kunnen vieren, blijkt wel uit het aantal toeristen dat er jaarlijks komt, maar dat het ook een eiland is waar wielrenners maar wat graag komen dat was waarschijnlijk niet bij iedereen bekend. Wil je nu ook de laatste klimaatinfo voor alle vakantiebestemmingen, neem dan snel een kijkje op de website van bestereistijd.nl. Je zult namelijk verstelt staan van welke landen ook tijdens de herfst- en wintermaanden prima te bezoeken zijn qua temperatuur. Er zijn namelijk ontzettend veel landen, waarvan je waarschijnlijk niet wist dat het ook tijdens de wintermaanden heerlijk vertoeven is.

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Buzz-on-tour.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart