skip to Main Content
Werk&Mantelzorg

Werk combineren met mantelzorg, het is de normaalste zaak van de wereld! Toch wordt er weinig over gesproken. En daar gaan we met de ‘Werk&Mantelzorg Buzz on tour’ iets aan doen! Want alleen als we dit belangrijke, actuele thema op de werkvloer bespreekbaar maken, kunnen we werk en zorg beter op elkaar afstemmen.

Het komende jaar gaat de ‘Werk&Mantelzorg Buzz on tour’ door Nederland. Elke maand stoppen we bij een interessante Buzzhalte in een andere provincie. Kijk op de kaart wanneer we bij jou in de buurt zijn en kom langs.

Hoe meer mensen, hoe meer gesprekken, hoe meer Buzz en hoe groter de kans dat heel NL mantelzorgvriendelijk wordt!

LAATSTE NIEUWS.

BUZZHALTES.

Utrecht
10 November 2016
Limburg

Overijssel

Zuid-Holland

Staat in jouw provincie nog geen buzzhalte en vind je het leuk dat we langskomen?
Neem dan contact met ons op via het formulier onder aan de pagina. Enige voorwaarden zijn dat jullie al mantelzorgvriendelijk werken of het thema omarmen en dat we er een echt regionaal event van maken.

De beste tip om werk en mantelzorg bespreekbaar te maken: Bestel deze leuke kaarten!

Ken jij iemand  die werk en mantelzorg combineert? Heb jij daar ook zo’n bewondering voor? Geef hem of haar dan eens een spontane blijk van waardering. Met deze kaarten kun je die persoon verrassen, zich gewaardeerd laten voelen, een luisterend oor bieden of zelfs een persoonlijk cadeautje geven!

Dat lijkt me wat!

Nog vijf goede tips!

Speciaal voor mantelzorgers zijn er een aantal verlofmogelijkheden ontwikkeld. Denk bijvoorbeeld aan calamiteitenverlof voor noodsituaties waarop je direct moet reageren of kortdurend zorgverlof. Kijk voor meer informatie op: https://www.werkenmantelzorg.nl/stichting/wet-en-regelgeving

Waar kun jij nog wat extra power gebruiken? Op het werk, thuis of ga je het liefst aan de slag met jezelf? Weet je het nog niet? Doe dan de test op: www.mantelzorgpower.nl

Yoga en mindfulness zweverig? Dat hoeft helemaal niet. Het is net hoe je het zelf in zet. Doe de gratis proefles mindfulness of begin elke dag positief met ‘de zonnegroet’. Probeer het gewoon eens en kijk of het voor jou werkt.

Werknemers hebben recht op zorgverlof om een ziek kind, partner of ouder de noodzakelijke zorg te geven. Zorgverlof kan ook opgenomen worden voor broers, zussen, grootouders, kleinkinderen, huisgenoten en bekenden. Er is recht op een maximaal aantal uren zorgverlof per 12 maanden en doorbetaling van minstens 70% van het salaris. Bij langdurend zorgverlof heeft u geen wettelijk recht op salaris.

Kijk op hier voor alle voorwaarden over zorgverlof.

Het is best lastig om jezelf tijd te gunnen en puur iets voor jezelf te doen. Wist je dat het al heel verfrissend is om af en toe je dagelijkse routine te doorbreken. Een online programma dat je hierbij kan helpen is: ‘Do something different!’ Het is een leuk, praktisch en bewezen effectief programma om je beter in je vel te voelen. Lees er hier meer over!

MEER site-logo-versie1 INFO?

Je e-mail (verplicht)
Je naam (verplicht)
Onderwerp

Je bericht

powered by  Mezzo en Qidos

white-stripe

CONTACT

www.buzz-on-tour.nl
vul het contactformulier in

Back To Top
X