skip to Main Content

Tip 1: Er zijn verschillende verlofmogelijkheden. Maak er gebruik van als het je helpt!

Speciaal voor mantelzorgers zijn er een aantal verlofmogelijkheden ontwikkeld. Denk bijvoorbeeld aan calamiteitenverlof voor noodsituaties waarop je direct moet reageren of kortdurend zorgverlof. Kijk voor meer informatie op: https://www.werkenmantelzorg.nl/stichting/wet-en-regelgeving

Tip 2: Zorg niet alleen goed voor een ander, maar ook voor jezelf! Het platform M-power helpt je daarbij.

Waar kun jij nog wat extra power gebruiken? Op het werk, thuis of ga je het liefst aan de slag met jezelf? Weet je het nog niet? Doe dan de test op: www.mantelzorgpower.nl

Tip 3: Mindfulness of yoga kan je helpen te ontspannen en je hoofd leeg te maken!

Yoga en mindfulness zweverig? Dat hoeft helemaal niet. Het is net hoe je het zelf in zet. Doe de gratis proefles mindfulness of begin elke dag positief met ‘de zonnegroet’. Probeer het gewoon eens en kijk of het voor jou werkt.

Tip 4: Wist je dat je tijdens kortdurend verlof 70% van je salaris doorbetaald krijgt?

Werknemers hebben recht op zorgverlof om een ziek kind, partner of ouder de noodzakelijke zorg te geven. Zorgverlof kan ook opgenomen worden voor broers, zussen, grootouders, kleinkinderen, huisgenoten en bekenden. Er is recht op een maximaal aantal uren zorgverlof per 12 maanden en doorbetaling van minstens 70% van het salaris. Bij langdurend zorgverlof heeft u geen wettelijk recht op salaris.

Kijk op hier voor alle voorwaarden over zorgverlof.

Tip 5: Verwen jezelf eens met een massage of lekker gebakje, je hebt het verdiend!

Het is best lastig om jezelf tijd te gunnen en puur iets voor jezelf te doen. Wist je dat het al heel verfrissend is om af en toe je dagelijkse routine te doorbreken. Een online programma dat je hierbij kan helpen is: ‘Do something different!’ Het is een leuk, praktisch en bewezen effectief programma om je beter in je vel te voelen. Lees er hier meer over!

Tip 6: Raadpleeg een ervaringsdeskundige! 

Wissel tips en ervaringen uit met andere mantelzorgers, bijvoorbeeld op de Facebookpagina Mezzo mantelzorg.

Tip 7: Bel de Mantelzorglijn!

Heb je direct hulp nodig? Omdat je er even helemaal doorheen zit? Of omdat je bijvoorbeeld ziek bent en de zorg per direct moet overdragen? Neem dan contact op met uw huisarts of bel met de Mantelzorglijn 0900-20 20 496 (op werkdagen van 9-16.00 uur, 10ct/pm).

Back To Top
X